Stryn Torg - Den naturlege møteplassen

Kjøpesenter i Stryn sentrum

Kjøpesenteret Stryn Torg har 6000 m2 med forretningsareal over to etasjer. I dag er det 13 butikker/ leietakere derav: Dagligvare, Vinmonopol, Kafè, Apotek, Frisør, Fysioterapeut med treningssenter, Bank , moteklær, sportsbutikker, gave-/interiør, kosmetikk og velvære. I byggets 3. etasje, som er eid av Stryn Kommune, er kommunens sentraladministrasjon. NAV er også lokalisert der.

Senteret tilbyr også: Gratis parkering, Lading for EL-bil, parkeringsgarasje, 2 heiser - vare og personheiser, rulletrapper, toalett og garderobefasiliteter, og stellerom. Senteret har felles ventilasjonsanlegg med kjøling.

Eier: Stryn Eigedomselskap as der VestenFjeldske Eiendom as eier 100 % aksjene

Historie: Stryn Torg åpnet 4. september 2003. Da senteret ble bygget var dette det største bygget i Stryn Sentrum gjennom alle tider. Senteret står på det som på folkemunnen ble kalt hotelltomten i Stryn sentrum. Dette var den mest attraktive tomten i Stryn sentrum og på slutten av 60 tallet ble det satt frem et ønske fra innbyggere og næringsliv at det burde være et hotell i sentrum. En prosjektgruppe ble satt ned og tomten ble utpekt som godt egnet. Derav ble tomtenavnet - hotelltomten - skapt og siden brukt den dag i dag.

Området ble om- og detaljregulert til handel i forbindelse med byggingen av Stryn Torg. Hotellplanene ble erstattet av planene om kjøpesenter og kommuneadministrasjon. Disse planene ble gjennomført og i 2003 stod Stryn sitt største kjøpesenter ferdig.